Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.Vad är kakor?

Cykelförmån – en god investering för både dig och dina anställda

Vet du om att du som företag kan erbjuda cykelförmån till dina anställda?

Vad innebär egentligen cykelförmån?
Nya regler från Skatteverket kom 1 januari i år och på Skatteverkets hemsida skriver de om den nya positiva lättnaden av skatten på förmånscyklar. ” Från 1 januari 2022 finns en skattelättnad som innebär att en cykelförmån bara ska beskattas för den del av förmånen som överstiger 3 000 kronor under ett beskattningsår. Förmånserbjudandet ska rikta sig till hela den stadigvarande personalen.”

Ökad vardagsmotion bidrar till bättre välmående
Vi på Active Benefits ser det som en självklarhet att alla anställda ska ha möjlighet till en förmånscykel. Avståndet mellan hemmet och jobbet är en perfekt sträcka att cykla för att få hjärtat att pumpa och öka vardagsmotionen. Förmånen att ha en cykel som är till för vardagsmotion har enbart en positiv påverkan på företaget, för en god hälsa ger också glada och friska kollegor. Att ta cykeln i stället för bilen och få den fysiska aktiviteten främjar inte bara välmående, det gör också gott för miljön. 

Vad kan du som anställd göra om din arbetsplats inte erbjuder cyklar som förmån?
En cykelförmån är något vi tycker att alla ska ha och vi finns här för just dig och ditt företag. Fördelen med att nyttja cykelförmånen är att du alltid får använda din cykel även för privatbruk det är inte bara i tjänsten under arbetstid utan din förmånscykel får du nyttja när du vill. Har inte din arbetsplats något avtal på förmånscyklar och du är sugen på att välja en bra cykel. Be din arbetsgivare att kontakta oss på Active Benefits.

Kontakt

Telefon: 010 551 68 90
E-post: hej@activebenefits.se

Hitta oss

Torkel Knutssonsgatan 24

118 49 Stockholm

© Active Benefits

Powered by SiteSmart  |  Logga in